#YOLO #EGÉSZség

2016.10.21 20:52

A 65 éves kor után hátralevő éveknek csak nagyjából a harmada telik egészségben a magyar nőknél – olvasom reggel a cikket és hirtelen eszembe jut egy manapság a fiatalok körében használt kifejezés: YOLO. Milyen érdekes, hogy pont ők alkalmazzák a You only Live Once rövidítéseként, miközben a fenti adatok alapján a nagyszüleik és lassan már talán a szüleik is érzik azt a súlyt, ami igazi tartalommal tölti meg ezt a négy betűt.

Egyszer élünk, ami többet jelent annál, hogy swag hozzáállással tomboljuk végig a fiatalságunkat. Felelősséggel tartozunk önmagunkért, az egészségünkért. Érdemes elgondolkodni azon, hogy a digitális, szinte már virtuális világban élő tízen- és huszonévesek vajon leendő gerincproblémáikkal vagy a helytelen étkezésből adódó egyéb betegségek mellett is tartani tudják-e majd a jolóságukat.

Nem kell letenni az okos telefont, ilyet már csak az öcsémre való tekintettel sem merek kérni. Csak az applikációk között keressetek rá néha olyanokra, amelyek az egészségben tartásotokat segítik elő! És persze a nyaranta három fesztivál mellé iktassatok be háromévente egy szűrést is, hogy biztosak lehessetek benne, nem fog váratlanul olyan dolog történni, ami elrabolja tőletek ezt a túláradó életimádatot. Így maradhattok egészséges swaggerek, akiknek a menőségét hosszútávon nem csonkolja egy időben nem kezelt cukorbetegség végkifejleteként amputálásra váró láb.