Ok-okozat

2019.03.02 10:18
Az úton szabályosan közlekedő busz elé majdnem kihajtott egy autó. A sofőr figyelmetlen volt. A buszvezető nagyot fékezett, majd hosszan, idegesen dudált. Az autó anyósülésén csücsülő asszonyság erre bemutatott neki. A buszsofőr kinyitotta az első ajtót, a saját fülkéjét is, és a düh hevében kirohant az autóig, mutogatva, szitkozódva, magukra hagyva a az ijedt utasokat.
Mikor magát kimérgelődve visszapattant, teljes gázt adott a következő megállóig. Ott két néni felszállt, hallkan sziszegve, hogy késett 3 percet a busz. Éppen annyira volt halk a megjegzés, hogy a sofőr hallja. Mondanom sem kell, szerencse, hogy a BKK nem alkalmaz beépített vérnyomásmérőt.
Harmadik állomás, egy külföldi pár felszáll, 2 jegyet vennének, a sofőr magyarul ordít: nem, nincs, nem adok, nincs erre idő.
Azok értetlenül - és nyilván szabálytalanul - leülnek hátul... ha jönne egy ellenőr, nyilván hasonló lendülettel folytatódna a törrénet... leszálltam.
Ha az autó vezetője figyelmesebb lett volna, vagy a melléérkező busz felé bocsánatkérően biccent, a busz nem késik, a külföldi pár nem bliccel, a sofőr pedig talán nem ad otthon pofont a gyereknek vagy rúg a macskába.