Minden napra egy alma - verssel, mesével az óvodásoknak az egészségről

2016.06.10 07:34

Minden napra egy alma. Az orvost ugyan távol tartja, az óvodásokat viszont vonzotta az átadó ünnepségre a Modellprogram fenti címet viselő egészségnevelő verses mesekönyve.  Jászapáti volt az első praxisközösség, ahol átadásra került a kötet.

Dr. Papp Magor szakmai vezető és Gutási Éva a könyv szerzője május 26-án látogatott el az óvodákba és a gyermekek nagy meglepetésére nem csak a nyertesek kaptak ajándékkönyvet, hanem az egész csoport, akik nagyon büszkék voltak társaikra.

Először a Jászapáti Szivárvány tagóvodába vitték el az ajándékokat. A kicsik azonnal fellapozták a könyveket és megkeresték benne Gabi, Vera és Réka rajzát.  A szakmai vezető egy mesét olvasott fel a medvékről, ami után előkerült egy igazi Vándormaci is - melyet tavaly, a Modellprogram első rajzpályázatán nyert az ovi -, és ő is vidáman részt vett a csoportképeken.

Ezután a Margaréta óvodába látogattak el, ahol egy bábelőadás kellős közepén találta magát a csapat. A meseolvasás után itt is átadásra kerültek a könyvek. Az egyik kisfiú vidáman kiáltott fel: ,,Nézzétek, az enyémben is benne van Merci rajza!” A kislány különleges, decoupage technikával készített pályaművét sokan megdicsérték. Hamar kiderült, hogy a kis tehetséget egy festészetben jártas óvónő fedezte fel, aki szintén művész.

Mindkét óvodában - a nyerteseken és csoportjaikon túl - valamennyi pályázatot benyújtó gyermek és óvó néni is kapott a könyvből. Sőt, Jászkisérre is jutott belőle, akik idén ugyan nem jelentkeztek alkotással a pályázatra, reméljük, legközelebb ők is részt vesznek majd rajzversenyeinken.

És ahogy azt egy igazi művész teszi, a gyermekek is dedikálták a könyvet: létra, tulipán, katica és eper díszíti a vezetőség példányait. Alig várjuk, hogy a többi közösségbe is eljuthassunk vele!:)

https://alapellatasimodell.hu/index.php/hu/aktualitasok/463-minden-napra-egy-alma-verssel-mesevel-ovodasoknak-az-egeszsegrol