Friss hírek

2015.09.17 10:40

Nem néz körül, lehajtott fejjel olvassa az újságban a híreket. Léptei lassulnak, szinte ösztönösen kerüli ki a szembejövőket. Vagy sokkal inkább ők kerülgetik bosszúsan az öregembert. A szeme sarkából érzékelt, elsuhanó árnyak csupán. Arctalanok mind és számára jelentéktelenek. Bezzeg az újságban a fotók! Ismerősként néz vissza rá az esti sorozatból Péter és Barbi. Az igazi nevüket nem tudja felidézni, de rosszallón mégis megcsóválja a fejét: miért válik a színésznő, hiszen a képernyőn tegnap még olyan boldognak tűnt...
Lapoz, közben már a buszon zötykölődik hazafelé. Egyik utasra sem fog emlékezni, ezért inkább fel se néz. Minek tenné, ő sem marad meg mások emlékezetében. Azok mind a telefont nyomkodják. Fiatalok, idegenek. Nem úgy, mint a röszkei határon feszülten várakozó bevándorlók és rendőrök. Hümmögve olvassa el, ma mennyien és hol nem. Mint mindenkinek, neki is határozott elképzelése van a megoldásról.
Bemondják a megálló nevét, még utoljára gyorsan rápillant a hirdetésre. Ne felejtsen el szólni az asszonynak, hogy ma csak 149 Ft a tejföl. A busz megáll, újságját kapkodva félbehajtja. Egy ismeretlen férfi előzékenyen lesegíti.
Mire hazaér, a határnál újabb családok léptek be az országba (vagy a tranzitzónába?), a Fáy utcánál egy autó villamossal ütközött, megdőlt a melegrekord és kedvenc színésze otthagyta a sorozatot (ez csak később okoz csalódást, hiszen 3 hónapot már előre leforgattak)... de mindezekről majd csak a holnapi újságból fog értesülni. Ő azoban most teljesen naprakésznek érzi magát ... a tejföl ára talán addig még valóban változatlan marad.